Criza apei calde. Mircea Cosma explică pașii pentru repornirea agentului termic în Ploiești


Criza apei calde la Ploiești continuă.

De 34 de zile, ploieștenii folosesc sisteme improvizate pentru incălzirea apei, iar soluțiile autoritațiilor întârzie să apară.

Nimeni nu știe când vom avea din nou apă caldă și, mai grav, nu se știe cum va fi rezolvată situația.

În tot acest timp, curg acuzații din stânga în dreapta (ca să nu spunem de la dreapta tot spre dreapta) și invers, dar și idei fantastice pe care unii și alții le vehiculează în spațiul public, idei nerealiste sau doar de dragul capitalului politic.

O abordare pragmatică și cât se poate de documentată a venit, însă, de la fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, care a explicat, pe pași, ce trebuie făcut pentru ca Ploieștiul să aibă agent termic înainte ca locuitorii orașului să ajungă să înghețe în locuințe. Iar banii necesari, potrivit acestuia, există.

„Pornirea Termocentralei de la Brazi este o problemă tehnică și de întreținere curentă. Nu trebuie să se amestece decât cei care cunosc tehnic și înțeleg cum funcționează o termocentrală. Actele de transfer a întregii proprietăți către consiliul local Ploiești trebuiau făcute imediat după încheierea contractului cu Veolia. Acum ar trebui reglementată problema prin ordonanța de urgență care să transfere în 48 de ore Termocentrala, municipiului Ploiești, să numească o comisie de inventariere a bunurilor care să prezinte într-un termen de maximum 90 de zile situația fizică a bunurilor din patrimoniu și tot prin aceeași ordonanță să se acorde pentru repornire și contractare a gazelor din excedentul pe care Ploieștiul și Județul Prahova îl dă bugetului de stat, circa 50 milioane lei. Altfel tot felul de „specialiști” vor continua să-și dea cu părerea, cum o fac de 34 de zile. Vine IARNA și mai trebuie și căldură.”, a scris Mircea Cosma, pe Facebook.

Glasul Ploieștean

Next Post

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR DE LA ANTIDROG PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA TRAFICULUI DE CANNABIS

mar sept. 6 , 2022
Cannabisul rămâne în continuare cel mai capturat drog la nivel naţional, cu o creştere a disponibilității sale pe piața drogurilor din România, reflectată atât în creșterea consecutivă, semnificativă, începând cu anul 2016, a numărului de capturi realizate, cât și în creșterea numărului de culturi ilicite identificate, cu cele mai mari […]

Citește și: