Se impune o nouă obligativitate pentru șoferi! Legea a fost deja publicată în Monitorul Oficial și intră în vigoare vineri


Din această săptămână, Codul Rutier s-a modificat. Începând de vineri, 16 iunie, o nouă lege va intra în vigoare, fiind impusă o nouă obligativitate pentru conducătorii auto.

Concret, marți, 13 iunie, în Monitorul Oficial a fost publicată Legea nr. 168/2023 pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Prin această lege, șoferii din România sunt obligați să folosească faza scurtă pe toate drumurile publice, și pe timp de zi, și pe timp de noapte.

Ce spune Legea nr. 168/2023 pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Articol unic. – Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 670 din 3 august 2006, cu modificările și completările ulterioare, se modifică după cum urmează:

1. La articolul 44, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins:

„(2) În circulația pe toate categoriile de drumuri publice conducătorii de autovehicule și tractoare agricole sau forestiere sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă.”

2. La articolul 108 alineatul (1) litera a), punctul 7 se modifică și va avea următorul cuprins: 

„7. nerespectarea obligației de a folosi și pe timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă, pe toate categoriile de drumuri publice”.

Cei care nu respectă această lege riscă să fie sancționați cu amendă și două puncte de penalizare.

În 2023, valoarea unui punct-amendă este de 145 de lei.

Legea va intra în vigoare la trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial, adică vineri, 16 iunie.

Glasul Ploieștean

Next Post

Ce măsuri au fost luate față de salariații SGU Ploiești în urma percheziţiilor de ieri în cazul de luare de mită

joi iun. 15 , 2023
Patru persoane au fost puse sub control judiciar, în urma percheziţiilor de marţi la domiciliile unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită. „În urma percheziţiilor (…) au fost descoperite şi ridicate mijloace materiale de probă, respectiv un hard disk extern, două aparate foto, precum şi înscrisuri despre […]

Citește și: