Serialul „Ocolul pământului în 80 de zile” cu scene filmate la Palatul Culturii din Ploiești va rula începând de astăzi


Astăzi, 11 Octombrie 2023, debutează la TV cel mai nou serial realizat după celebrul roman de Jules Verne, „Ocolul Pământului în 80 de zile” („Around the World in 80 Days”).

Serialul este o coproducţie Franţa, Germania, Italia şi Regatul Unit, filmată în 2020 atât în Africa de Sud, cât şi în România și va fi difuzat de TVR 2, din 11 octombrie, de la ora 19.05.

n producţie apar multe cadre cu peisaje şi clădiri din Bucureşti şi din Ploieşti, care ilustrează atmosfera din Londra, Paris şi chiar New York.

Este vorba despre o miniserie, cu opt episoade, regizată de Steve Barron, cel care a realizat şi una dintre ecranizările „Ţestoasele Ninja” (1990).

Din ziua lansării, serialul va putea fi urmărit zilnic, din 11 până în 18 octombrie, de la ora 19.05.

În rolul principal din noul serial, rolul exploratorului britanic Phileas Fogg care îşi asumă pariul de a înconjura globul în 80 de zile, a fost distribuit actorul scoţian David Tennant. Rolul valetului Jean Passepartout este interpretat de actorul francez Ibrahim Koma. Iar jurnalista Abigail Fix care îi însoţeşte în aventuri este întruchipată de actriţa Leonie Benesch.

O importantă parte a serialului a fost filmat în România.

Clădiri din Bucureşti (în special arhitectura cu influenţă franceză a Centrului Vechi) şi peisaje din Ploieşti au recompus atmosfera din Londra, Paris şi New York. Palatul Culturii din Ploieşti, clădire cu o arhitectură monumentală, specifică perioadei interbelice, a fost ales să redea atmosfera gărilor din New York-ul secolului al XIX-lea.

Filmările producţiei „Ocolul pământului în 80 de zile” au început la începutul anului 2020, în iarnă, dar au fost întrerupte din cauza restricţiilor impuse de pandemie. Au fost reluate abia în luna noiembrie a aceluiaşi an.

Așa cum este povestea scrisă de Jules Verne, Phileas Fogg, un gentleman excentric din Anglia victoriană, îşi pune în joc întreaga avere, afirmând că poate face ocolul Pământului în 80 de zile.

În drumul lor în jurul lumii, Phileas Fogg şi majordomul său, Passepartout, sunt însoţiţi de ambiţioasa ziaristă Abigail Fix Fortescue, care visează la o carieră de succes într-o lume a bărbaţilor.

Împreună, cei trei vor străbate multe ţări, vor face cunoştinţă cu diverse culturi şi vor avea parte de aventuri extraordinare.

Glasul Ploieștean

Next Post

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, dați afară de Antena 1

vin oct. 13 , 2023
Cei trei jurați de la „Chefi la Cuțite”, Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea, nu vor mai face parte din juriului show-ului culinar. Reprezentanții Antenei 1 au anunțat, printr-un comunicat, că cei trei jurați nu vor mai face parte din show-ul culinar „Chefi la cuțite”. Motivul este „refuzul acestora […]

Citește și: