ȘOCANT! Un medic de la triajul din vama Nădlac 2 ne spune cine intră în România în plină criză


Un medic, care asigură permanența la triajul din vama Nădlac 2, povestește cine vine în România în plină criză generată de pandemia de Coronavirus.

Numărul celor din “Diasporă” care au contracte de muncă cu acte de ședere este spre zero, iar cei care au avut contracte de muncă, dar patronii și-au închis afacerile, beneficiază, ca în orice țară, de șomaj sau alte drepturi.

Marea majoritate a celor care se întorc în această perioadă în România sunt ”hoții, prostituatele și cerșetorii”, care, prin aroganța lor, superficialitatea și lipsa de educație au dat dovadă că pentru ei nu contează izolarea, carantina, riscul de a se îmbolnăvi sau de a îmbolnăvi pe alții, toate acestea nu contează. Tot ce contează este ca ei să între în România și să umble liberi prin țară, să schimbe euro la casele de schimb, să-și etaleze mașinile de zeci de mii de euro, să umble prin supermarket-uri și benzinării și să facă petreceri pe ritmuri orientale.

Mai jos redăm mesajul integral al medicului Vlad Roșca din Arad, postat pe o rețea de socializare.

“Seara a început cu o liniște deplină… la frontiera Nădlac 2 erau doar lumini roșii-albastre. 

Era liniștea dinaintea furtunii… inițial credeam că am scăpat de infern și zâmbeam satisfăcuți. Parcă ne spuneam în minte: „noaptea aceasta va fi liniște.”

Pe la 3 și ceva, târziu în noapte… din depărtare se văd sute de faruri. Parcă un oraș luminos se apropia de noi. În câteva minute erau aliniați pe 4 coloane… erau kilometri de faruri. Știam de unde începe dar nu unde se termină.
A început haosul!

Echipa poliției de frontieră, jandarmeria, echipajele de poliție pregatite de escortă și noi, toți medicii, împreună cu asistenții, ne-am mobilizat cum trebuie. Fluxul continu și volumul mare de lucru era de așteptat.

După câteva minute însă, am realizat că nu lupți aici doar cu epidemia de Covid19, ci cu indolența, nesimțirea și lipsa de respect a celor ce au intrat în țară. O lipsă de respect față de noi și față de întreaga Românie.

Aroganța, superficialitate… lipsa de educație și de rușine… toate au fost prezente. Nu a contat nimic… izolarea, carantina… riscul de a fi bolnavi și de a îmbolnăvi oameni… toate erau un preț mic în comparație cu dorința de a intra în țară.

Pentru ei nu au contat românii, ci doar România, văzută ca ultimă oportunitate și șansă.

Infracționalitatea va crește semnificativ, nu avem nevoie de studii pentru a constata asta…. epidemia aceasta va deveni din problemă principală… doar o problemă asociată celor ce vor urma.

După o noapte de triaj, de frig, de stres…. am pornit spre case cu gândul sinistru la ceea ce va să vină…. ei nu au mai fost pe aici de ceva vreme… ei nu înțeleg că România nu mai e doar un loc, ci noi suntem România… cei ce tragem pentru țara asta.

P.s. Nu vorbim de diaspora, nu vorbim de românii din străinătate care sunt exemplu de caracter și omenie.. ei nu au fost, ei nu vin, ei respectă… și noi îi respectăm! Vorbim aici de cei cărora nu le mai merge cu furturile, prostituția și cerșitul… despre asta vorbim și stiți bine!” – a spus medicul Vlad Roșca

Glasul Ploieștean

Next Post

ORDONANȚĂ MILITARĂ: Se limitează deplasările persoanelor în afara domiciliului/reședinței

sâm mart. 21 , 2020
Epidemia de coronavirus cu care se confruntă România le-a determinat pe autorități să recurgă la măsuri extreme, în încercarea de a limita răspândirea cazurilor de infecție cu COVID – 19. Practic, nu se mai poate ieși din case decât în mod absolut justificat. Ministerul de Interne, în temeiul art. 4 […]

Citește și: