Un ofițer de poliție poartă o cască de coronavirus pentru a avertiza oamenii să rămână în case


Întrucât India aplică o blocare la nivel național, datorită noii pandemii de coronavirus, un ofițer de poliție a găsit o modalitate creativă de a transmite mesajul.

Rajesh Babu, inspector de poliție din sudul orașului Chennai, poartă o cască de coronavirus special construită în timp ce oprește vehicule și pietoni la punctele de control.

Casca este acoperită cu vârfuri roșii cu becuri la capăt, la fel ca imaginea microscopică a coronavirusului, care provoacă boala Covid-19.

Artistul local B. Gowtham, fondatorul organizației din Regatul Chennai, Art Kingdom, a venit cu casca după ce a observat lipsa de conștientizare a publicului în legătură cu măsurile pandemice și preventive. „Oamenii nu sunt suficient de igienici”, a spus Gowtham. „Avem ordin guvernamental să nu iasă, dar totuși, vedem oameni care circulă pe ici și colo fără echipamente de siguranță adecvate, fără măști.”

Gowtham crede că oamenii nu iau boala în serios, deoarece virusul este invizibil. Așa că a decis să creeze ceva prin care să poată vedea efectiv virusul venind spre ei. Apoi, el a spus: „oamenii vor fi înspăimântați”.

Gowtham s-a dus la cel mai apropiat post de poliție. „Au lucrat continuu, așa că am vrut să le reduc volumul de muncă și să îi conștientizeze pe oameni”, a spus el.

După ce a primit sprijinul polițiștilor, a improvizat, folosind ziare și hârtie de țesut pentru a crea casca și vârfurile ei – apoi i-a dat-o inspectorului de poliție Babu, căruia i-a plăcut ideea.

Purtând casca, Babu oprește oamenii în mașini sau motociclete, mai ales când îi vede că nu poartă măști de față. El le povestește despre necesitatea distanțării sociale și a echipamentelor personale de protecție și îi îndeamnă să nu iasă afară din motive neesențiale.

India a înregistrat 1.024 de cazuri de coronavirus și 27 de decese, conform datelor de la Universitatea Johns Hopkins. Primul ministru Narendra Modi a anunțat starea de urgență și măsurile aferente pe 24 martie 2020.

Măsurile impuse sunt valabile cel puțin 21 de zile și se aplică tuturor celor 36 de state și teritorii de uniune ale Indiei – unde sunt peste 1,3 miliarde de oameni.

Toate magazinele, fabricile, birourile, piețele, spațiile religioase și șantierele sunt închise, fiind suspendate unele transporturi interstatale. Doar serviciile esențiale, inclusiv sănătatea, alimentația sau pompierii rămân în funcțiune.

Într-un mesaj către națiune transmis duminică, Modi și-a cerut scuze pentru măsurile luate și dificultățile pe care le-a impus cetățenilor, dar a reiterat că este „singura opțiune”.  „Am inteles necazurile tale, dar nu exista nici un alt mod de a duce un razboi contra coronei pentru o țară precum India, cu o populatie de 1,3 miliarde”, a spus el. „Este o luptă între viață și moarte și trebuie să o câștigăm. Prin urmare, astfel de măsuri drastice erau absolut necesare.”

Glasul Ploieștean

Next Post

McDonald's și alte mărci realizează logo-uri de „distanțare socială”

lun mart. 30 , 2020
New York (CNN Business) – Nu sunt doar oameni care se distanțează social. Brandurile o fac și ele. McDonald’s, Coca-Cola, Audi și Volkswagen sunt doar câteva dintre conglomeratele corporative care interpretează „distanțarea socială” cu reproiectări ale logo-ului. Termenul a devenit popular recent din cauza răspândirii noului coronavirus. Distanțarea socială înseamnă […]

Citește și: