Starea de urgență înlocuită de starea de alertă! Ce vom avea voie să facem din 15 mai!


Starea de urgenţă nu va fi prelungită după 15 mai, dar vom intra în stare de alertă, a anunţat astăzi Preşedintele României, Klaus Iohannis.

“Data de 14 mai este ultima zi în care mai avem stare de urgență, din 15 mai vom intra în stare de alertă. Situația nu s-a îmbunătățit încă, deci nu vreau să apară impresia că epidemia a trecut și suntem în normalitate.  Însă la un moment dat trebuie să mergem mai departe și asta se concretizează prin trecerea de la starea de urgență la starea de alertă. Nu știe nimeni până când durează această epidemie”, a declarat Iohannis.

Ne vom putea mişca în interiorul localităţii fără declaraţie pe proprie răspundere, dar fără să exagerăm, a adăugat Iohannis. Din localitate putem pleca doar în interes de serviciu, pentru probleme medicale şi pe bicicletă, în mod individual. 

Cabinetele stomatologice şi saloanele de înfrumuseţare, frizeriile se redeschid din 15 mai. Purtarea măştii va fi obligatorie în spaţii închise.  Se redeschid şi muzeele, dar toate în condiții speciale, de distanțare, cu mască și mănuși. 

Sportivii de performanţă vor putea începe cantonamentele, dar nu competiţiile sportive. Bazele sportive nu se redeschid pentru amatori.

Măsurile de relaxare nu se aplică în localităţile aflate în carantină.

Glasul Ploieștean

Next Post

Combinezonul anti-Corona pentru cluburi şi concerte: cine l-a creat şi cum funcţionează

mar mai 5 , 2020
O echipă de designeri din Los Angeles, SUA, a desenat costumul Micrashell, prin care poţi să socializezi în siguranţă în timpul pandemiei de coronavirus. După ce întreaga industrie de evenimente a fost pusă pe pauză de pandemia de COVID-19, designerii de la studioul de creaţie Production Club, din Los Angeles, […]

Citește și: