Combinezonul anti-Corona pentru cluburi şi concerte: cine l-a creat şi cum funcţionează


O echipă de designeri din Los Angeles, SUA, a desenat costumul Micrashell, prin care poţi să socializezi în siguranţă în timpul pandemiei de coronavirus.

După ce întreaga industrie de evenimente a fost pusă pe pauză de pandemia de COVID-19, designerii de la studioul de creaţie Production Club, din Los Angeles, îşi concentrează acum atenţia pe soluţii pentru cei care vor să petreacă în continuare, dar fără a se expune unui risc epidemiologic. 

Ei au făcut în trecut spectacole de lumini şi instalaţii interactive pentru artişti cunoscuţi precum Skrillex şi Grimes. Acum, studioul de creaţie a venit cu o propunere inedită privind modul de interacţiune socială în vremea coronavirusului: costumul Micrashell.

Chiar dacă are un aspect desprins din filmele SF, combinezonul te lasă să respiri, să comunici, să bei şi să vapezi în siguranţă în timpul pandemiei, în orice spaţiu aglomerat, promit designerii americani.  

Ideea din spatele acestui costum este să te lase să petreci în continuare, fără a te distanţa social. Combinezonul se conectează la telefonul mobil, printr-o aplicaţie care controlează funcţiile costumului, îţi permite să bei, să vapezi, să comunici cu cei din jur având propriul tău sistem de sunet cu subwoofer integrat, dar şi o mască prin care poţi respira liniştit.

Sistemul de băut şi de vapat e alimentat cu doze în care se află băutura, respectiv lichidul pentru vapat, prevăzute cu un sistem de prindere magnetic individualizat, care face imposibilă inversarea lor. De asemenea, dozele au un buton care permite eliberarea de lichid în tuburile pentru băut din interiorul căştii.

Miguel Risueño, inventatorul şef de la compania Production Club crede că e greşit să ne gândim doar la soluţii virtuale pentru petreceri, concerte şi alte evenimente ce implică mulţimi de oameni şi care s-au mutat recent în mediul online.

„Oamenii vor căuta mereu ceva palpabil, ce implică mai multă emoţie şi interacţiune“, spune el. „Evenimentele de genul acesta sunt experienţe umane esenţiale şi creează amintiri care ne definesc vieţile“.

Costumul este deocamdată doar la nivel de desen şi niciun exemplar nu a fost produs încă. Dacă măsurile de distanţare socială se menţin, la fel şi scenariile pesimiste, care prevăd reluarea evenimentelor cultural-artistice cel mai devreme în vara lui 2021, s-ar putea să avem nevoie de el.

Mai ales că un nou sondaj efectuat de Reuters/Ipsos în Statele Unite arată că majoritatea americanilor nu ar merge la concerte sau alte tipuri de adunări artistice, 55% fiind de părere că acestea nici nu ar trebui reluate până nu avem un vaccin împotriva coronavirusului.

Glasul Ploieștean

Next Post

Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, despre moartea pacienţilor COVID-19: 80% ar fi murit oricum

mar mai 5 , 2020
Medicul Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, afirmă că foarte multe dintre decesele anunţate în rândul pacienţilor cu COVID-19 nu sunt cauzate de infecţia cu noul virus, ci de alte boli. Respectivele persoane ar fi murit oricum, iar virusul nu le-a grăbit cu nimic sfârşitul. „Sunt raportate multe […]

Citește și:

Donează!


Susține publicația Glasul Ploieștean accesând link-ul
Vă mulțumim!

This will close in 20 seconds