170 de ani de la naşterea scriitorului Ion Luca Caragiale şi aniversarea a 60 de ani de la înfiinţarea Muzeului „Ion Luca Caragiale”


Muzeul „Ion Luca Caragiale” din Ploieşti, secţie a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, organizează, în perioada 29-30 ianuarie 2022, ZILELE CARAGIALE, eveniment cu dublă semnificaţie: 170 de ani de la naşterea scriitorului Ion Luca Caragiale şi aniversarea a 60 de ani de la înfiinţarea Muzeului „Ion Luca Caragiale” de către părintele muzeografiei prahovene, prof. Nicolae Simache.

Program

Sâmbătă, 29 ianuarie 2022

  • Concursul Național de interpretare artistică a personajelor caragialiene „Caragiale, contemporanul nostru”

Cea de-a XXIV-a ediţie a concursului, devenit o tradiţie a instituţiei de cultură, se va desfăşura în mediul virtual, reunind peste 20 de trupe de actori – elevi din ciclul primar şi gimnazial ai şcolilor din ţară și municipiul București. Anul acesta, la împlinirea a 170 de ani de la naşterea dramaturgului, micii artişti, prin talentul lor, vor aduce în prim-plan lumea plină de culoare a personajelor lui Caragiale.

Întregul concurs va putea fi urmărit, începând cu ora 10.00, pe site-ul www.histmuseumph.ro, pe paginile de facebook ale Muzeului „Ion Luca Caragiale” Ploieşti şi Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, cât şi pe canalul de youtube.

Duminică, 30 ianuarie 2022, la ora 10:30,

Sala Auditorium, a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova

(transmitere live pe pagina de Facebook a Muzeului „Ion Luca Caragiale” Ploieşti)

  • Caragiale la ceas aniversar

Cuvânt de salut

– Muzeograf Mihai Dumitrache, manager interimar al Muzeului Judeţean de Istorie şi

 Arheologie Prahova;

– ing. Monica Bostan, conservator coordonator al Muzeului „Ion Luca Caragiale” Ploieşti.

Omagiu lui Ion Luca Caragiale

– Invitaţi: – Ilie Gâlea – actor la Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti;

 – Iuliu Dan Gâlea – actor colaborator la Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti.

Festivitatea de premiere a Concursului Naţional de interpretare artistică a personajelor caragialiene Caragiale, contemporanul nostru”, ediţia a XXIV-a

Al matale, Caragiale…”

– spectacol de teatru susţinut de trupa de teatru „Haioșii”, de la Colegiul de Artă „Carmen Sylva”, Ploiești, coordonată de bibl. Nicolette Neculai și prof. înv. primar Iulia Ionescu.

Depuneri de flori la busturile dramaturgului din fața Muzeului Ceasului „Nicolae Simache” și din curtea Muzeului „Ion Luca Caragiale”

Duminică, 30 ianuarie 2022, intrarea va fi liberă la Muzeul „Ion Luca Caragiale”, respectându-se normele în vigoare pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul SARS-Cov2.

Glasul Ploieștean

Next Post

Sondaj INSCOP: AUR ajunge la 20,6% și este pe locul doi, după PSD

vin ian. 28 , 2022
Cel mai recent sondaj INSCOP, realizat în perioada 10-18 ianuarie, arată o creștere a intenției de vot pentru partidul AUR, care a ajuns la 20,6% din opțiunile electoratului. Pe primul loc se clasează PSD, în scădere față de lunile anterioare, iar liberalii se clasează pe locul trei. Intenția de vot […]

Citește și: