Alertă ANSVSA: iaurtul Pilos poate conține bucăți de plastic!


Încă un produs foarte căutat de români riscă să ajungă pe „lista neagră” a autorităților. ANSVSA și compania Lidl tocmai ce au emis o avertizare cu privire la iaurtul Pilos vândut la găleată de 1 kg.

Potrivit Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, iaurtul Pilos vândut la găleată de 1 kg poate conține bucăți de plastic.

Ce alte produse prezintă risc

ANSVSA mai atrage atenția că și alte produse pot fi contaminate:

  • Iaurt Pilos natur 3.5% grăsime, la cutie de 1kg, cu termen de valabilitate 15.12.2022 și cod de bare 20439927;
  • Iaurt Pilos natur 1.5% grăsime, la cutie de 1kg, cu termen de valabilitate 12.12.2022 și cod de bare 20972790.

Potrivit avertizării ANSVSA, există suspiciunea contaminării celor două produse cu un corp strain, în speță masă plastică de 0.2-0.5 mm.

Produsele în cauză pot fi aduse înapoi în orice magazin Lidl, iar contravaloarea lor va fi restituită clienților fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal, menționează retailerul.

ANSVSA a tot transmis în ultima perioadă alerte alimentare!

Recent, a anunțat că lanțul de magazine Profi retrage de la vânzare un lot de spanac din cauza contaminării cu virusul hepatitei A.

„Profi acordă prioritate siguranței alimentare, motiv pentru care vă informăm că am inițiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a produsului SPANAC PUNGA 500g, furnizor KREPSIS AVANTAJ SRL, lot ROMANIA 845, ca urmare a contaminarii produsului cu virusul hepatitei A. Se recomandă persoanelor care dețin produsului descris mai sus să nu-l consume, ci să-l distrugă sau să-l returneze la magazin, urmând să primească în schimb contravaloarea lui”, se arată în comunicatul de pe site-ul ANSVA, publicat la începutul acestei luni.

Glasul Ploieștean

Next Post

Ploieștenii au rămas, din nou, fără apă caldă și căldură. Intervenție la Cazanul de Apă Fierbinte (CAF) 2 de la SACET

vin nov. 25 , 2022
Ploieștenii care locuiesc la bloc și sunt racordați la sistemul centralizat de termoficare al orașului au rămas joi, 24 noiembrie, fără apă caldă și căldură. În această situație se regăsesc și instituțiile publice racordate la Termo Ploiești, precum spitale, școli, etc. Astfel, s-a ajuns în această situație după ce singurul […]

Citește și: