Alexandru Rafila a anunțat de când s-ar putea renunța la masca în aer liber în România


Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a avansat primul termen de la care România ar putea renunța la purtarea măștii în aer liber. Rafila spune că măsurile se vor lua gradual, odată cu scăderea numărului de cazuri noi, care se va corela și cu gradul de ocupare al secțiilor ATI.

Rafila a explicat că în două sau trei săptămâni se va renunța la purtarea măștii în aer liber. Evoluția numărului de persoane care sunt în AT are „o stabilizare, o creștere ușoară”.

„De asta vă spuneam că nu putem să aplicăm niciun fel de măsuri de relaxare în acest moment, decât când acest indicator al gradului de ocupare a secțiilor de terapie intensivă începe să scadă în mod susținut. Rămâne să discutăm cu colegii de la Institutul Național de Sănătate Publică, cu alți specialiști, încât să putem să definim exact parametrii după care să putem să luăm decizii în consecință în ceea ce privește reluarea diferitelor tipuri de activități sau renunțarea la unele dintre restricții”, a spus ministrul.

 

Glasul Ploieștean

Next Post

LECȚIA DE ISTORIE -15 februarie: Distrugătorul raid de bombardament efectuat asupra Dresdei

mar feb. 15 , 2022
La data de 15 februarie 1945 a avut cel mai distrugător raid de bombardament aliat asupra Dresdei, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Acțiunea a fost efectuată de peste 1300 bombardiere grele ale Aliaților, care au aruncat peste 4000 de tone de bombe în urma cărora zeci de mii […]

Citește și: