Alexandru Rafila: Vârful valului 5 va fi atins în România pe 10 februarie


Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că vârful valului 5 al pandemiei va fi atins în România pe data de 10 februarie.

”N-am depășit vârful acestui val. (…) Ne așteptăm ca vârful acestui val să fie în jurul datei de 10 februarie, în circa 20 de zile”, a declarat Alexandrul Rafila, joi, într-un dialog cu Ioana Ene Dogioiu, în direct, la Europa FM preluat de spotmedia.

Ministrul spune că anul acesta ar trebui să se încheie și pandemia, iar alte variante de Covid-19 care ar putea să apară, chiar dacă pot avea o patogenitate mai mare, nu vor mai avea și transmisibilitatea atinsă de Omicron, deci nu vor mai fi atât de multe cazuri, urmând să aibă o manifestare endemică, precum gripa.

Rafila a mai precizat că numărul bazal de reproducere a virusului (indicele R), care arată cât de contagios e acesta, a scăzut în ultimele 8 zile, de la 1,87 la 1,25, dar și durata de incubație este mai scurtă, de numai 3 zile, de aici și numărul mare de cazuri într-un timp atât de scurt, pentru că infectivitatea este mai mare.

Abia când va ajunge mai mic de 1 acest indicator, ar urma să scadă și numărul cazurilor.

O altă problemă ar fi că persoanele care se infectează la noi sunt în vârstă, nevaccinate, deci proporția de cazuri care necesită spitalizare este mai mare.

Glasul Ploieștean

Next Post

SE VINDE: Sistem automatizat de spălare, ceruire, uscare pentru Motociclete Scootere și Biciclete (P)

vin ian. 21 , 2022
Se vinde sistem automatizat de spălare, ceruire, uscare pentru Motociclete Scootere și Biciclete. Este un utilaj/cabină (automatizare 100%), care controlează presiunea apei și folosește produse de înaltă calitate pentru a oferi un proces de curățare robust, de calitate superioară, eficient din punct de vedere al timpului și complet protector. Astfel […]

Citește și: