Ora de iarnă 2022: Când se dă ceasul înapoi în acest an. Ora 4.00 devine ora 3.00


Ora de iarnă 2022: Când se dă ceasul înapoi în acest an. Ora 4.00 devine ora 3.00

Când se trece la ora de iarnă. Ceasul să dă înapoi cu o oră în ultima duminică din octombrie, această zi va fi cea mai lungă din an, 25 de ore. Cum poate să ne afecteze și ce sfaturi ne oferă specialiștii.

În a doua lună a toamnei trecem la ora de iarnă, dând ceasurile înapoi, ceea ce înseamnă că vom dormi mai mult. Ora de vară se aplică pe scară largă în lume. În schimb, cea de iarnă devine, pe an ce trece, tot mai rară. În Uniunea Europeană a existat o dezbatere cu privire la schimbarea orei, dorindu-se, în mare parte, renunțarea la acest demers.

Când se schimbă ora și trecem la ora de iarnă

Revenirea la ora de iarnă se va face în 30 octombrie, duminică, atunci când ora 04:00 va deveni ora 03:00. În fiecare an, această modificare a orei se face în ultimul weekend din octombrie, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Cum îl afectează această schimbare pe om și la ce trebuie să fim atenți

Schimbarea orei, fie ea de vară sau de iarnă, are, de cele mai multe ori, repercusiuni asupra psihicului și sănătății populației care are nevoie de o anumită perioadă de acomodare. Poate perturba ceasul biologic și, odată cu el, pot surveni și dereglări hormonale, mai ales în ceea ce privește melatonina, hormonul responsabil tocmai cu reglarea ceasului biologic al organismului.

Unele studii arată că, timp de câteva săptămâni după trecerea la ora de iarnă, se înregistrează o creştere a numărului de accidente de circulaţie, care vizează în special pietonii şi bicicliştii. Fenomenul nu este cauzat de schimbarea orei în sine, ci faptului că se întunecă tot mai devreme pe zi ce trece, complicând vizibilitatea pe străzi şi şosele.

Glasul Ploieștean

Next Post

A se evita restaurantul Mesopotamia din Ploiești Shopping City

joi oct. 27 , 2022
Ca urmare a sesizării unui consumator, comisari din cadrul Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova au desfășurat o acțiune de control la centrul comercial Ploiești Shopping City, privind verificarea zonelor de depozitare și de aprovizionare cu produse alimentare in zona food. 1.La operatorul economic SC Set Corporation SRL (restaurant Mesopotamia) s-a constatat […]

Citește și: