Din 29 noiembrie preotii sunt obligati sa schimbe textul. Rugaciunea ” Tatăl Nostru” nu mai este valabilă!


Din 29 noiembrie, prima duminică a noului an liturgic după ritul roman sau latin, intră în vigoare noul text al rugăciunii „Tatăl Nostru” la liturghiile catolice din majoritatea eparhiilor italiene. Celelalte biserici pot implementa textul modificat până la Paştele 2021, informează agenţia italiană ANSA, citată de Rador, potrivit Hotnews.

Modificarea versului rugăciunii „Tatăl Nostru” din „nu ne duce pe noi în ispită în „nu ne abandona/ nu ne lăsa să cădem în ispită“, a fost susţinută de Papa Francisc, cel care a şi aprobat-o în calitatea sa de suveran al  Statului Cetăţii Vaticanului (denumirea oficială a Vaticanului), cât şi de şef al Sfântului Scaun.
Acesta a considerat ca numai diavolul te poate duce in ispita si de aceea a fost sustinuta  schimbarea textului biblic.
Anunţul privind mdificarea a fost făcut în urmă cu doi ani de către reprezentanţii Conferinţei episcopale italiene.
„«Nu mă lăsa să cad în ispită» este mai potrivit, pentru că omul este cel care cade în păcat şi nu Dumnezeu este cel care îl conduce spre păcat. Un părinte nu face un asemenea lucru, un părinte te ajută să te ridici imediat“, spunea Suveranul Pontif în 2017.

Glasul Ploieștean

Next Post

EXIT-POLL CURS-Avangarde: PSD câştigă alegerile parlamentare. În Parlament ar putea intra şapte partide

Dum dec. 6 , 2020
Partidul Social Democrat se plasează pe primul loc în opţiunile electoratului, la alegeri parlamentare, potrivit sondajului de tip exit-poll realizat de CURS-Avangarde. Potrivit cercetării sociologice, singura realizată în teren în ziua votului, social-democraţii au un avans de aproape două procente în faţa PNL. PSD este singurul partid care depăşeşte pragul […]

Citește și: