Eveniment de amploare, organizat în Parcul „Constantin Stere” Bucov. Se împlinesc 105 ani de la Unirea Basarabiei cu patria-mamă


Prahova sărbătorește împlinirea a 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România, eveniment inițiat de Societatea Cultural-Istorică „Mihai Viteazul” (SMV) Ploiești.

Sute de participanți sunt așteptați pe 26 martie, în Parcul „Constantin Stere” Bucov, pe Aleea Făuritorilor României Mari, acolo unde vor avea loc o serie de manifestări dedicate celebrării Unirii, alocuțiuni și depuneri de flori la busturile care formează Aleea.

Evenimentul se va desfășura în cadrul Parcului Memorial Constantin Stere, pe Aleea Făuritorilor României Mari, în data de 26 aprilie, începând cu ora 10.00, astfel:

10:00 – 10.30 – sosirea participanților

10:30 – intonarea Imnurilor de Stat ale României și Republicii Moldova

10:35 – deschiderea manifestărilor prin alocuțiuni susținute de senatorul Laura Moagher, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, prefectul județului Prahova, Virgil Nanu, primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, președintele raionului Glodeni, Ion Cojocari, viceprimarul general al Chișinăului, Angela Cutasievici, primarul comunei Viișoara, Bogdan Cătălin, primarul comumei Măgurele din Prahova, Vasilică Diaconu.

Ulterior alocuțiunilor, vor fi semnate protocoalele de înfrățire între Municipiul Ploiești și Pretură Botanică din Chișinău, între orașul Mizil și Pretură Botanică și între orașul Vălenii de Munte și orașul Glodeni, din Republica Moldova.

Se vor acorda distincții reprezentând domnitorii români astfel: Lucian Romașcanu- Vlad Țepeș, Ion Cojocari- Mircea cel Bătrân, Diana Guba- Ștefan cel Mare, Bogdan Cătălin- Constantin Brâncoveanu, Vasile Andronache- Mihai Viteazul, Alexandru Botnari- Vlad Țepeș.

Se va turna simbolic beton de egalizare la busturile generalilor Gheorghe Mărdărescu și Ion Popescu.

Se vor depune flori la cele 27 busturi de pe Aleea Făuritorilor României Mari și se va organiza, simbolic, o Horă a Unirii.

Evenimentul va fi coordonat de conducerea SMV Ploiești, condusă de Mircea Cosma și de Parcul Memorial Constantin Stere.

Glasul Ploieștean

Next Post

VIDEO: FCU Craiova 1948 – FC Petrolul 0-1. Lupii Galbeni primii în play-out!

sâm apr. 1 , 2023
A treia victorie consecutivă a echipei noastre a venit la Craiova, un 1-0 cu FCU, rezultat stabilit cu reușita lui Vali Țicu (68), „căpitanul” marcând, astfel, primul său gol în Superliga! Cele mai bune două echipe din play-out s-au întâlnit pe „Ion Oblemenco”, iar Petrolul a reușit să se impună […]

Citește și: