Fostele foișoare de cărți din Parcul Nichita Stănescu, din Ploiești vor fi demolate


Autorităţile locale au decis demolarea şi, după caz, valorificarea sau casarea pavilioanelor din lemn din Piaţa Nichita Stănescu din Ploieşti, care au adăpostit ani întregi tarabele vânzătorilor de cărţi.

Zona, cunoscută de ploieşteni după eticheta “la tarabe”, urmează să fie eliberată. Consiliul Local a aprobat astăzi un proiect de hotărâre care vizează trecerea bunurilor din domeniul public în cel privat şi scoaterea lor din funcţiune. Pavilioanele urmează să fie demolate şi, după caz, valorificate sau casate.

Potrivit aceleiaşi hotărâri, îşi încetează aplicabilitatea şi hotărârile 376 din decembrie 2019 şi 61 din februarie 2020, prin care autorităţile din precedentul mandat hotărâseră organizarea unei licitaţii, pentru amenajarea unor terase de alimentaţie publică în această zonă.

În timpul şedinţei de luni a forului legislativ, fostul viceprimar din acel mandat, Cristian Ganea, susţinător al ideii de amenajare a unor terase, a solicitat lămuriri din partea reprezentanţilor Primăriei, răspunsul primit de la Direcţia Tehnic-Investiţii fiind că amplasarea teraselor nu se putea face fără devierea unei conducte de canalizare aflate în zonă şi că lucrarea de deviere a fost scoasă la licitaţie, dar nu s-a prezentat niciun constructor dornic să se ocupe.

Glasul Ploieștean

Next Post

Licitația pentru un bilet VIP la duelul dintre Ronaldo și Messi a ajuns la peste 2 milioane de dolari

mar ian. 17 , 2023
Un nou capitol (poate ultimul) din rivalitatea dintre Cristiano Ronaldo și Lionel Messi (35) se va desfășura joi, 19 ianuarie 2023, în amicalul dintre PSG și Al Hilal & Al Nassr Stars. Cristiano Ronaldo va fi căpitanul selecționatei Riadului. Partida de pe Stadionul King Fahd din Riad a stârnit un […]

Citește și: