Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, își lansează cartea la Ploiești


Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, va lansa sâmbătă, 20 ianuarie 2024, la Ploiești, volumul „Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO”.

Evenimentul este organizat de către Asociația Proiectul România 2030, Editura Litera și Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga” și va avea loc, începând cu ora 11.00, la Sala „Europa” din cadrul Palatului Administrativ din Ploiești (Casa Albă) – intrarea „B”.

Cu acest prilej, Mircea Geoană va participa la o conversație publică moderată de Marius Nica, director editorial la Observatorul Prahovean, iar la final va susține o sesiune de autografe.

Paginile acestei cărți sunt rodul unui parcurs de viață care, îndrăznesc să cred, mi‑a permis să înțeleg atât politica internațională, cât și pe cea românească din perspective relevante, nu doar pentru mine, ci și pentru toți compatrioții mei. Ele reprezintă sinteza reflecțiilor unui lider politic provenit dintr‑o țară în care politica și politicienii reușesc tot mai puțin să le câștige încrederea și respectul cetățenilor. Sunt, în ultimă instanță, viziunea mea asupra unui nou contract social, menit să reconfigureze temeiurile vieții noastre publice”, a transmis Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO.

Marea gimnastă Nadia Comăneci a afirmat despre carte: „O lectură despre reziliență, progres și un optimism conectat la realitate din care orice român se poate încărca cu speranță și determinare. Cartea este un adevărat ghid pentru viitor, dar și o lecție despre cum să ne apreciem mai mult pe noi înșine, așa încât să primim aprecierea pe care o merităm oriunde în lume”.

O analiză politică a vremurilor noastre realizată cu măiestrie. Ca un om de stat experimentat și ca lider politic interesat de destinul și de bunăstarea țării sale, Mircea prezintă o viziune cutezătoare care ar inspira viitorul oricărui stat modern inovativ”, a fost de părere Jens Stoltenberg, secretar general al NATO.

Glasul Ploieștean

Next Post

Dragoș Măchițescu este noul director general al SGU Ploiești

joi ian. 18 , 2024
”Am semnat astăzi contractul de mandat provizoriu” a declarat Dragoș Măchițescu. Fostul director al SGU Ploiești, Adrian Semcu, a fost demis în această săptămână de Consiliul de Administrație, iar Dragoș Măchițescu a confirmat că a semnat contractul de mandat provizoriu pentru funcția de director al SGU Ploiești pentru o perioadă […]

Citește și: