Raed Arafat explică situaţia de după 15 mai: Ce măsuri vor fi luate şi ce trebuie să facă toţi cetăţenii


Măsurile de relaxare vor fi graduale și autoritățile vor observa impactul între ele, spune Raed Arafat. Șoferii mijloacelor de transport nu ar trebui să lase călătorii să urce fără mască, iar la serviciu ar trebui luată temperatura angajaților.

Raed Arafat a precizat la Digi 24 că măsurile sunt în analiză, dar în toate mijloacele de transport în comun masca va fi obligatorie, iar șoferii nu ar trebui să lase călătorii să urce fără mască. La fel în magazine, Arafat consideră că și acolo trebuie purtate măștile, transmite Mediafax.

În ce privește dezinfectantul pe bază de alcool, Arafat spune că trebuie folosit în momentul în care atingem suprafețe necunoscute, dar la fel de bine funcționează și spălatul cu apă și săpun timp de 20 – 30 de secunde.

„Relaxăm anumite măsuri, iar la altele nici nu trebuie să ne gândim că renunțăm: programul de lucru defazat, lucrul de acasă, e foarte bine, măcar parțial”, a spus Arafat.

Totodată, acesta a adăugat că ar fi bine ca oamenii să se obișnuiască să li se ia temperatura, când ajung la serviciu sau în alte spații, precum muzeele.

„Dacă am o firmă și nu vreau să am probleme, pun pe cineva să ia temperatura. De la 37 în sus nu mai intră”, a declarat Arafat.

Potrivit acestuia, măsurile de relaxare vor fi graduale și autoritățile vor observa impactul între acestea.

În ce privește deschiderea școlilor, Raed Arafat a spus că deocamdată data la care se va întâmpla acest lucru este 15 septembrie, dar decizia se analizează în preajma datei.

Glasul Ploieștean

Next Post

Şeful Cancelariei prim-ministrului Orban are veşti proaste: "Există inclusiv posibilitatea prelungirii stării de urgenţă"

Dum mai 3 , 2020
Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, afirmă că „situaţia rămâne în continuare riscantă” în ceea ce priveşte evoluţia epidemiei de coronavirus în România, iar în acest context autorităţile iau în calcul mai multe scenarii, între care inclusiv cel privind prelungirea stării de urgenţă şi după data de 15 mai. „Există toate scenariile […]

Citește și: