Mircea Geoană (NATO), mesaj DUR pentru Vladimir Putin: „Crimeea este teritoriu ucranian și nu vom recunoaște anexarea ilegală a acesteia”


Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a participat luni, 23 august, la Kiev, la Summitul inaugural al Platformei Crimeei. Geoană a subliniat că NATO este alături de Ucraina și a solicitat Rusiei să restituie controlul peninsulei Crimeea.

„Crimeea este teritoriul Ucrainei”, a spus el, adăugând că situația de securitate din Crimeea, estul Ucrainei și Marea Neagră și Azov afectează NATO și comunitatea internațională.

Geoană a reiterat sprijinul NATO pentru libertatea și independența întregii Ucraine. El a subliniat, de asemenea, puternicul sprijin practic al Alianței pentru Ucraina, inclusiv prin exerciții comune, instruire și finanțare.

„Am participat astăzi, la invitația președintelui Zelensky, la sesiunea inaugurală a Summit-ului Platformei Crimeea – o inițiativă importantă pentru securitatea regiunii Mării Negre. NATO continuă să susțină integritatea teritorială și suverantitatea Ucrainei și rămâne alături de poporul ucranian în fața acțiunilor destabilizatoare ale Federație Ruse. Crimeea este teritoriu ucranian și nu vom recunoaște anexarea ilegală a acesteia de către Rusia”, a spus Mircea Geoană.

Glasul Ploieștean

Next Post

Șefa ANM anunță o puternică instabilitate atmosferică

mar aug. 24 , 2021
Șefa ANM, Elena Mateescu, a declarat luni, la Antena 3, că urmează zile cu puternică instabilitate atmosferică. „Vorbim de fenomene de instabilitate atmosferică accentuată. În această dimineață de la ora 3:00 până miercuri dimineață la ora 10:00 vorbim și de o informare meteorologică pentru că aceste tipuri de fenomene se vor accentua […]

Citește și: