PREMIERĂ MONDIALĂ Marea Britanie aprobă PRIMA pastilă anticoronavirus din lume


Pas care ar putea fi crucial în lupta împotriva pandemiei. Marea Britanie devine prima țară din lume care aprobă pastila anti-COVID-19 creată de Merck. Agenția de reglementare a medicamentelor (MHRA) a recomandat ca pastila să fie folosită cât mai curând posibil după un test COVID-19 pozitiv și în termen de cinci zile de la apariția simptomelor, conform Reuters.

Este primul tratament antiviral oral pentru COVID-19 care a fost aprobat, iar unda verde a fost dată înainte de o eventuală autorizare din partea autorităților americane.Medicamentul, care va fi denumit Lagevrio în Marea Britanie, a fost urmărit îndeaproape după ce datele de luna trecută au arătat că ar putea reduce la jumătate riscul de deces sau de spitalizare pentru bolnavii COVID-19, dacă este administrat la începutul bolii.

Guvernul britanic și Serviciul Național de Sănătate din această țară vor confirma în timp util modul în care tratamentul va fi aplicat pacienților.

Luna trecută, Marea Britanie a încheiat un acord cu Merck pentru a asigura 480.000 de doze de molnupiravir.

Compania Merck a anunţat, în urmă cu trei săptămâni, că a depus la Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite o cerere de autorizare în regim de urgenţă a pastilei sale anti-COVID-19. Potrivit unui studiu clinic, medicamentul reduce cu aproximativ 50% riscul de spitalizare şi de deces pentru pacienţii diagnosticaţi cu această boală.

Glasul Ploieștean

Next Post

Remar Global Glass are cele mai bune prețuri pentru geamul termoizolant (termopan) și servicii de prelucrare și fasonare a sticlei (P)

lun nov. 8 , 2021
SC REMAR GLOBAL GLASS SRL este o firmă ce își desfășoară activitatea pe 2 domenii complementare: producerea de geam termoizolant (termopan) și servicii de prelucrare și fasonare a sticlei, cu identitate şi personalitate bine conturate. Având o viziune managerială inovativă, care îşi adaptează continuu politica în domeniul calităţii şi al […]

Citește și: