S-a aflat cine a pus focul de la Ferma Dacilor: polițiștii îl caută, dar este de negăsit


Incendiul de la Ferma Dacilor a șocat România de Crăciun, iar anchetatorii încearcă să afle cum s-a produs tragedia. Un angajat rupe tăcerea și susține că în zonă există un piroman cunoscut de către autorități și el este principalul suspect.

„E unul aici care e piroman. Ăla dă foc la astea. Se ştie de el, dar nu îl prind”, a spus angajatul respectiv, sub protecția anonimatului, potrivit Fanatik.

De asemenea, Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, acuză o mână criminală și susține că ”ni s-a dat foc intenționat”.

Patronul reiterează faptul că a fost vorba de „o mână criminală”:

„Nu ştiu ce urmează să se întâmple cu mine, dar tot trebuie să aflu cine mi-a ucis familia, apropiaţii! Pentru mine, care nu am lipsit în nicio etapă a construcţiei Fermei, este extrem de suspect modul în care aceasta a ars şi rapiditatea cu care flăcările s-au extins.

Centrala antiincendiu, deşi omologată, nu a funcţionat. Probabil trebuie să mulţumim celor de la Electrica pentru scăderea tensiunii pe magistrală şi penelor de curent frecvente în ciuda reclamaţiilor depuse constant către ei.

În camere nu existau reşouri. Centrala pentru încălzire funcţiona şi nu se află în aceeaşi clădire cu cea care a ars. (…) Eu aveam tot, mai puţin un paratrăsnet. De ce cred că e o mână criminală? Pentru că eu sunt victima perfectă. Trecutul meu mă face să nu fiu credibil indiferent ce aş spune acum şi indiferent care e adevărul. Ce contează e doar ce spun autorităţile, care au zis din prima zi că exclud o astfel de ipoteză. Cum excluzi ceva dacă nu cercetezi?”, a încheiat Cornel Dinicu.

Şapte trupuri carbonizate au fost găsite în urma incendiului devastator de la Ferma Dacilor, victimele fiind identificate pe baza probelor ADN.

Se aşteaptă ca expertiza genetică să confirme dacă fragmentele osoase găsite aparţin ultimei victime date dispărute.

Printre cei decedaţi se află unul dintre copiii lui Cornel Dinicu, patronul pensiunii, fiul generalului Petru Băiceanu, şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei, finul lui Dinicu, Lucian Ene, şi doi copii ai săi, dar şi o studentă în anul II la Facultatea de Sociologie şi prietenul acesteia.

În cauză sunt efectuate cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru şi ucidere din culpă, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Glasul Ploieștean

Next Post

Când intră prima pensie din ianuarie 2024 pe card și prin Poștă. Anunțul oficial al Casei Naționale de Pensii

vin ian. 5 , 2024
Când intră prima pensie din ianuarie 2024: Ministrul Muncii a anunțat data la care intră pensiile majorate în luna ianuarie 2024. Acestea vor fi virate începând cu data 5 ianuarie pentru cei care primesc pensiile cash, iar pentru cei care primesc pensiile pe card în perioada 11-12 ianuarie. Casa Națională […]

Citește și: