Serbare de început de an școlar memorabilă. Profesorul și elevii au cântat împreună ”Bohemian Rhapsody”


Un profesor de muzică din Norvegia a transformat festivitatea tradițională de la începutul de an școlar într-un moment special. Qystein Fevang, care predă lecții de cor, a ales să cânte împreună cu elevii săi Bohemian Rhapsody celebra piesă a trupei Queen. Elevii au cântat versurile, iar profesorul i-a acompaniat la pian.

Momentul a fost filmat, iar videoclipul postat pe internet a devenit viral. Ziarul norvegian Budstikka relatează că filmarea a fost preluată și pe pagina oficială a trupei Queen. În doar câteva ore, numărul de vizualizări a fost aproape dublat, de la 172.000 la peste 582.000.  În prezent, numărul de vizualizări depășește 900.000.

Bohemian Rhapsody este o melodie scrisă de Freddie Mercury și înregistrată în original de formația Queen în cadrul albumului A Night at the Opera, apărut în 1975.

Bohemian Rhapsody o melodie de o mare complexitate, având o clară structură a unei mini-opere. Melodia recurge la mai multe ritmuri și multe stiluri muzicale în decursul desfășurării sale de circa șase minute. Printre acestea se pot menționa partea a capella, balada, solo-ul de chitară, elemente de operă, partea de hard rock, pentru ca în final melodia să se încheie violent în stil heavy metal cu reluarea extrem de scurtă a tuturor motivelor muzicale anterioare.

Primită inițial cu oareceva reținere, manifesto-ul muzical a lui Freddie Mercury de tip operatic a câștigat rapid popularitatea universală a publicului și a criticii muzicale.

Bohemian Rhapsody este una din melodiile formației Queen de mare succes, care este constant reluată de către stațiile de radio din întreaga lume. La doar doi ani de la lansare a fost declarată „Cel mai bun single al ultimilor 25 de ani”. De multe ori se spune despre Bohemian Rapsody că ar cuprinde cel puțin trei melodii distincte, întrerupte și apoi reluate, împletite într-un ansamblu armonios. (sursă info: Wikipedia)

https://www.youtube.com/watch?time_continue=207&v=_vA4Q8kYk7I

Glasul Ploieștean

Next Post

Primul candidat oficial pentru Primăria Ploiești: Andrei Volosevici va candida la alegerile din 2020

mie sept. 25 , 2019
Surse din mediul politic susțin că primul candidat oficial la alegerile locale din 2020 pentru primăria Ploiești a fost deja stabilit! Este vorba despre Andrei Volosevici, care a fost primar în mandatul 2008-2012, iar acum va candida pentru un nou mandat la primăria Ploiești. Potrivit surselor amintite mai sus, au […]

Citește și: