Sindicatul EUROPOL al polițiștilor iese în stradă joi în fața prefecturilor din toată țara. Sidicatele penitenciarelor, administrației centrale și grefierilor s-au alăturat în această seară


Președintele sindicatului polițiștilor europeni EUROPOL, Cosmin Dorel Andreica, a anunțat în direct într-o intervenție la un post național de televiziune programul protestelor polițiștilor din perioada următoare.

Polițiștii sunt nemulțumiți de proiectul de OUG pe care Guvernul l-ar adopta în cursul zilei de mâine care vizează „înghețarea” salariilor la nivelul lunii decembrie 2020 pe care o consideră o suspendare a aplicării etapizate a Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, care ar fi trebuit să aducă o creștere a nivelului salarial cu a treia tranșă de 1/4 din diferența dintre salariul avut în plată și cel prevăzut pentru anul 2022.

Sindicatul polițiștilor europeni EUROPOL susțin că aceeași înghețare operează și pentru toate celelalte elemente salariale, sporuri, indemnizații, compensații și prime, care fac parte din salariul brut lunar, solda lunară. Chiar și în privința normei de hrană, se prevede distinct ca aceasta să fie menținută la nivelul lunii Ianuarie 2019, și asta pentru că știm cu toții că nivelul prețurilor alimentelor a crescut cu mai mult de 5%, ceea ce ar determina o actualizare a normei de hrană la un nivelul superior celui aflat în plată.

Cosmin Dorel Andreica, președintele sindicatului EUROPOL a anunțat că joi, 31 decembrie 2020, în toată țara, în fața tuturor prefecturilor din țară, polițiștii vor protesta între orele 10:00 – 14:00.

Contactat telefonic, președintele Cosmin Andreica, a declarat în exclusivitate pentru Glasul Ploieștean că în această seară a fost contactat de liderii sindicatelor penitenciarelor, sindicatelor administrației centrale și sindicatelor grefierilor, care se vor alătura demersului polițiștilor și vor protesta alături de aceștia.

Cornelius Mircea Popa, președintele filialei Prahova a sindicatului EUROPOL, a declarat pentru Glasul Ploieștean că în cursul zilei de miercuri, 30 decembrie 2020, va fi prezent la ședința Comisiei de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice din cadrul Primăriei municipiului Ploiești, care va avea loc la ora 10:00, la sediul Primăriei, pentru a obține avizul necesar pentru protestul mai sus menționat.

Glasul Ploieștean

Next Post

Mugur Mihăiescu, Vacanța Mare, către Iulian Bulai, deputat USR: Acești vagabonzi ai politicii românești aveți în mine cel mai mare critic, voi fi cu ochii pe voi și n-o să scăpați de mine

lun ian. 4 , 2021
Schimb dur de replici la Antena 3 între Mugur Mihăiescu, Vacanța Mare, și deputatul USR, Iulian Bulai, după ce politicianul a acuzat TVR că a aruncat în derizoriu măsurile de protecție și că a dat un mesaj de ingorare a acestora prin programul de revelion. Bulai, care este și președintele […]

Citește și: