VIDEO: Percheziții la domiciliile unor angajați ai SGU Ploiești care se ocupau de blocarea mașinilor parcate neregulamentar


Persoane bănuite că ar fi încasat mită ca să nu sancționeze șoferi care își lăsaseră mașinile neregulamentar sunt vizate de acțiunile derulate de polițiști în Prahova, în această dimineață.

„În această dimineață, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova pun în executare 5 mandate de percheziții, în județul Prahova, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită.

Astfel, în baza delegării procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova efectuează 5 percheziții domiciliare, la sediul SGU Ploiești, dar și la locuințele unor salariați ai SGU Ploiești bănuite că, în perioada martie – mai 2023, ar fi pretins și primit sume de bani, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu în privința luării măsurilor legale aplicabile în cazul staționării neregulamentare a autovehiculelor.

16 persoane vor fi conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, în baza mandatelor de aducere emise.” – a transmis printr-un comunicat de presă IPJ Prahova.

În urma acțiunii polițiștilor, conducerea SGU Ploiești a luat și măsuri administrative, directorul general Emanuel Semcu declarând pentru un site local de știri: ”Am solicitat deja departamentului resurse umane să întocmească documentele necesare astfel încât cei patru angajați vizațid e ancheta poliției să fie mutați la sectorul spații verzi. Măsura este valabilă până la finalizarea anchetei oficiale. În funcție de rezultatele anchetei vom lua și noi măsurile care se impun”.

În urma acestui incident, în Ploiești vor mai acționa doar trei echipaje pentru blocarea sau ridicarea mașinilor parcate ilegal.

Glasul Ploieștean

Next Post

VIDEO: Marcel Ciolacu, desemnat oficial premier de Klaus Iohannis. Este al patrulea prim-ministru PSD numit de actualul președinte

mie iun. 14 , 2023
Marcel Ciolacu a fost desemnat marți premier de președintele Klaus Iohannis, fiind al patrulea premier PSD numit de actualul președinte în timpul celor două mandate la Cotroceni. Din 2014 încoace, Iohannis și-a pus semnătura pe numirea la șefia Palatului Victoria a pesediștilor Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Viorica Dăncilă. Președintele […]

Citește și: