Incendiu la groapa de gunoi de la Boldești. Fumul dens a ajuns în Ploiești


Groapa de gunoi din Boldești Scăeni a ars toată noaptea, iar fumul greu a ajuns în mai multe cartiere din Ploiești.

Update:

Potrivit ISU Prahova „pompierii militari prahoveni intervin de la ora 01:15 pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la rampa de gunoi din Boldești-Scăeni. Incendiul se întinde pe o suprafață de aproximativ 1500 mp.
Avem acolo 26 de cadre care depun eforturi pentru lichidarea incendiului. Tehnica de intervenție: 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autocisterne și o autospecială de primă intervenție și comandă.

Potrivit Gărzii de Mediu Prahova, focul a izbucnit în jurul orei 01.40 la depozitul de deșeuri municipale nepericuloase SC VITALIA SPM -TD.

Din primele informații de la fața locului incendiul s-a produs în zona perimetrală de depozitare curentă, pe o suprafață extinsă, cu flacără deschisă și degajare masivă de fum caracteristic.

La ora 06.00, incendiul nu era lichidat și manifesta cu flacăra deschisă.

Cinci echipaje de pompieri au intervenit la fața locului.

Reprezentanții rampei de la Boldesti au transmis ca la ora 7,30 incendiul este pe cale de a fi lichidat și că nu există pericol de propagare.

A fost anunțată și Agenția pentru Protecția Mediului Prahova care s-a deplasat pe direcția dispersiei poluanților în aer pentru monitorizarea calității aerului în zonă prin efectuarea analizelor de aer cu laboratorul mobil din dotare , pentru indicatorii specifici.

Comisarii de mediu Prahova au deschis un control la societatea în cauză în vederea stabilirii încălcării legislației de mediu.

Printre localitățile afectate de fumul gros se numără Boldesti, Paulesti, Bucov, Blejoi și Ploiești.

sursa: ObservatorulPH.ro

Glasul Ploieștean

Next Post

Rușine Prima TV! La difuzarea meciului de fotbal pentru calificarea la Campionatul European, Prima TV a făcut o gafă de neiertat!

lun nov. 20 , 2023
Prima TV a difuzat în direct meciul de fotbal al reprezentativei României cu echipa națională a Israelului, meci contând pentru calificarea la Campionatul European de fotbal din 2024. Odată cu începerea transmisiunii în direct, au fost difuzate imagini cu intrarea pe teren a celor două reprezentative și alinierea jucătorilor la […]

Citește și: