Ziua consultărilor la Cotroceni. PSD nu se prezintă


Președintele Klaus Iohannis are, vineri, consultări cu partidele parlamentare, în vedere formării unui nou Guvern, după ce Parlamentul a adoptat moțiunea de cenzură prin care i-a fost retrasă încrederea Cabinetului Dăncilă.

Voi asculta opțiunile partidelor și voi propune o soluție de Executiv cu un mandat foarte clar, care să asigure o guvernare responsabilă și eficientă până la următoarele alegeri parlamentare, indiferent când se vor desfășura acestea”, a afirmat Klaus Iohannis, într-o declarație de presă joi.

Șeful statului a mai spus că „cea mai bună soluție pentru redarea legitimității Parlamentului este, evident, întoarcerea cât mai rapidă la votul cetățenilor, adică alegeri anticipate”. El a precizat că acest lucru nu poate fi realizat dacă nu există un consens al formațiunilor parlamentare actuale.

Programul consultărilor. În ce ordine sunt chemaţi liderii politici

Potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale, reprezentanții PNL sunt convocați la ora 11.00, cei ai USR începând cu 11.30, liderii UDMR de la ora 12.00, iar cei ai PMP de la ora 12.30.

Reprezentanții grupului parlamentar Pro-Europa sunt convocați la ora 13.00, cei ai ALDE de la ora 13.30, aleșii minorităților naționale începând cu ora 14.00, iar PSD de la 14.30.

Chiar dacă inițial liderul PSD Viorica Dăncilă anunțase că social-democrații vor participa la consultările de la Cotroceni, ulterior aceasta a spus că a anunțat că PSD nu va mai merge, pentru că nu a existat un Comitet Executiv în partid pentru a lua această hotărâre. Președintele PSD a adăugat că speră ca niciun membru de partid să treacă peste această decizie.

Nu. De ce să mă duc mâine la Cotroceni? Partidul meu este invitat ultimul pe listă. Ca pondere, noi avem totuși o pondere mai mare, nu suntem chiar ultimul partid. Nu se duce partidul. Eu ca să merg mâine la Cotroceni, trebuia să am Comitet Executiv Național, să iau mandat de la CEx, apoi să merg la Cotroceni. Sper ca nimeni să nu facă această greșeală, să treacă peste o decizie al partidului. Noi nu am decis acest lucru, dar pentru a merge la Cotroceni noi trebuie să avem mandat de la CEx, pe care îl avem mâine la ora 18:00. Nu putem să ne ducem fără un mandat al CEx. Ce mai contăm noi? Domnul președinte să numească un guvern. Vom vedea ce cabinet va numi domnul președinte. Poate vom și vota. Pentru ce să mergem mâine la Cotroceni? ”, a spus Viorica Dăncilă, la România TV.

Glasul Ploieștean

Next Post

Posesorii de mașini electrice pot folosi noua stație de încărcare, gratuit, la Consiliul Județean

mie oct. 23 , 2019
Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, anunță printr-o postare pe o platformă de socializare inaugurarea unei stații de încărcare pentru mașinile electrice și hibrid plug-in, chiar în parcarea Consiliului Județean. „Cei care conduc mașini electrice și hibrid plug-in pot utiliza noua stație de încărcare din Ploiești! Condusul ecologic trebuie susținut […]

Citește și: