ANPC a închis temporar activitatea galeriei comerciale a Pieței La Cocoș din Ploiești


Echipe de control reunite ale Comisariatelor Regionale pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) București-Ilfov și Prahova, coordonate de Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Mihai Culeafă și Directorul general ANPC, Paul Anghel, au întreprins, pe 3 noiembrie 2021, o serie de acțiuni de control pentru a verifica modul în care operatorii economici care comercializează produse alimentare, în Ploiești, respectă drepturile consumatorilor și reglementările în domeniu, în vigoare.
O situație gravă a fost constatată, în timpul controlului desfășurat la Piața La Cocoș din Ploiești, unde a fost oprită activitatea a 5 operatori economici (întreg spațiul comercial), care își desfășurau activitatea în galeria comercială a pieței, din cauza neigienizării vitrinelor frigorifice, precum și a lipsei totale a curățeniei în standurile de vânzare ale acestora.
Cei 5 operatori economici sunt:
– Diadra SRL
– Iocaza Conf SRL
– Supermarket La Cocoș SRL
– Escu Serv Construct SRL
– Redexpro SA
A fost constatată prezența gândacilor, în spațiul comercial, a gunoaielor depozitate necorespunzător, precum și a gradului avansat de deteriorare a vitrinelor frigorifice în care erau expuse spre vânzare produsele alimentare.
În urma controlului, cei 5 operatori economici au primit și amenzi contravenționale în valoare totală de 140.000 lei, transmite biroul de presă al ANPC Prahova.

Glasul Ploieștean

Next Post

A îndrăznit să închidă marile magazine, iar acum șeful ANPC este chemat la ordine: ambsadorul Franței s-a sesizat/SURSE

joi nov. 4 , 2021
În ultimele două săptămâni, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a verificat și a propus închiderea pentru mai multe supermarketuri aparținând unor multinaționale precum Carrfour sau Auchan. Acțiunea a fost condusă de vicepreședintele ANPC, Mihai Culeafă, cel care are delegate toate atribuțiile din partea președintelui ANPC. Sursele noastre ne-au precizat că […]

Citește și: