Calculele din PSD și PNL cu 24 de ore înaintea moțiunii de cenzură


OFICIAL este pentru prima oară din 2017 încoace când opoziția are șanse să răstoarne Guvernul. Este nevoie joi de 233 de voturi pentru demiterea Guvernului. Textul moțiunii de cenzură a fost semnat inițial de 237 de parlamentari. Lor li se adaugă însă alți 4 deputați PSD care au trecut în tabăra opoziției prin transferul la Pro România. Pe de altă parte, s-a anunțat o absență certă a unei senatoare USR-iste, iar un PSD-ist care a semnat moțiunea s-a răzgândit. În total, pe hârtie, opoziția are 239 de voturi.

NEOFICIAL:

  • Pesediștii spun că din calculele lor moțiunea de cenzură va aduna 227 de voturi. De remarcat că săptămâna trecută calculele din PSD erau pentru 222 de voturi, semn că opoziția s-a întărit între timp. PSD spune că are majoritate la Senat și că la ultimele voturi din Camera Deputaților frontul anti-PSD nu a reușit să-și aducă oamenii la vot, semnal că unitatea opoziției scârțâie. Surse din PSD spun că acest lucru contează mult în negocieri pentru că aliații anti-Guvern nu au demonstrat că au majoritate.
  • Liberalii spun că pe lângă voturile de pe hârtie vor mai veni 100% încă două-cinci voturi de la minoritățile naționale și că au promisiuni de la doi pesediști că se vor ridica din bănci și vor vota. Cu toate astea, liberalii spun că dacă va trece moțiunea, va trece la 3-4 voturi în plus, nu mai mult, semn că există multe suspiciuni și în tabăra opoziției.

Glasul Ploieștean

Next Post

Primarul Dobre a mers la Câmpina să verifice stadiul lucrărilor la Podul de Lemn de la Ploiești ?!?!

mie oct. 9 , 2019
Într-o postare pe facebook, primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a informat cetățenii ploieșteni că în cursul zilei de astăzi a mers personal în localitatea Câmpina să verifice stadiul lucrărilor la Podul de Lemn din Ploiești. Menționăm că podul cu pricina face legătura între strada Depoului și strada Marin Mehedințeanu, ambele străzi […]

Citește și: