Fost angajat STS și SPP îl face zob pe Iohannis pe Facebook


Daniela Iuliana Tobă, la 49 de ani, și-a început cariera ca muncitor la Uzinele Chimice Române, apoi a fost laborant la Procema SA, cadru didactic auxiliar la Grupul Școlar Industrial Material Rulant, Șef Sector Analiză, Strategie și Comunicare Interministerială la Guvernul României, specialist relații publice, purtător de cuvânt la Ministerul Apărării Naționale, ofițer specialist, căpitan la Serviciul de Protecţie şi Pază, Șef birou relatii publice, colonel la STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, absolvind mai multe universități și academii precum Universitatea Politehnică București, Școala Națională de Studii Politice și Administrative – SNSPA, Internațional Republican Institute (IRI), George C. Marshall European Center for Security Studies, Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea din București, Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”.

Într-o postare pe facebook, Daniela Iuliana Tobă, face o analiză în timpul celor două „dezbateri” desfășurate marți de cei doi candidați la președinția României.

Iuliana este de părere că „acum se vede limpede și clar pentru oricine nu e spălat pe creier de ce Iohannis a fugit și va fugi de Dăncilă pînă în ziua alegerilor. Atît. 

Ah, și încă ceva: m-am răzgîndit, mă duc la vot. Eu, cetățeanul care a ieșit în stradă la absolut toate protestele anti-PSD, care scrie de un deceniu, de cînd are cont de facebook, împotriva PSD, care a primit în față gazele din 10 august, voi vota Dăncilă. Iohannis, cu modul în care a început și cu felul în care continuă făcătura de întîlnire cu presa, e cel care m-a convins.

Facebook-ul e mare. Dacă nu vă convine ce scriu și aveți chef de invective, vă ofer un îndemn pe măsura setei voastre pentru dictatură: marș pe paginile voastre! Voi șterge comentariile și vă voi bloca. Nu de alta, dar e bine să vă obișnuiți din timp cu astfel de tratamente.

PS – Iar pe voi, cei speriați de PSD, vă informez că acum PSD e ÎN OPOZIȚE și la un pas de destructurare, PNL e la PUTERE, urmează anul viitor alegeri locale și parlamentare, iar Iohannis a reușit ca în 5 ani să transforme complet funcția de președinte în una de decor.

După terminarea „dezbaterilor”, Iuliana Tobă trage și niște concluzii:

am avut ocazia să vedem în seara asta cum pot arăta două Românii: una cu porțile larg deschise presei, adică tuturor cetățenilor, una liberă pentru opinii, complet transparentă și umană, și o altă Românie, una disciplinată, bine triată, pupincuristă, seacă, rece, una de care am crezut că ne-am despărțit toți în 1989…

Veorica stă de două ore în picioare, răspunde tuturor întrebărilor dure de la presari, puse mitralieră, și nu dă semne că se oprește. Iohannis a stat o oră pe scaun, a răspuns la 3 întrebări dulci și amicale, apoi a obosit. Așa că a luat pauză. Pe bune a luat pauză. Fix ca la teatru.

Iohannis: ”sînt un tip convins de democrația în stil european”

Asta în timp ce participă la o dezbatere cu doar 8 jurnaliști cu epoleți aleși bob cu bob, instruiți într-o ședință ținută înainte, după ce toată campania a ținut discursuri numai în fața partidului lui, în săli bine verificate, cu acces restricționat, și după ce a refuzat ostentativ orice dialog cu contracandidatul.
Democrație în stil european, da.

Iohannis, întrebat dacă a știut de 10 august:
”Nu, nu am avut informații dinainte.” Hellvig, demisia, incompetentule! Vlase, demisia, trădătorule! Așa, fie vorba-ntre noi, doar cretinii pot crede că SRI nu a informat. A informat. Și nu mă întrebați de unde știu.

Hahaha. Deja e absolut penibila regia. Studenței aleși ”aleatoriu” din sală ca să îl întrebe nimic. Bun așa.

Veorica a fost întrebată de aria cercului și a răspuns că e raza la pătrat. A pierdut un pi pe drum, apoi l-a recuperat imediat. Asta după 2 ore jumătate de întrebări dure, unele extrem de dure, și de stat în picioare.

Klaus a fost întrebat de aria cercului și a rîs. Fără rază, fără pătrat, fără nimic. Tăcere. Asta după o oră și ceva de stat tolănit pe scaun cu prietenii jurnaliști.

Mda. Mă întreb care e proasta cu adevărat: cea de la Victoria care stă două ore jumătate în picioare, sub un tir de întrebări agresive, neregizate, multe complet tembele, sau proasta care stă pe facebook și nu înțelege din două ore jumătate altceva decît că s-a discutat despre un cerc?

Probabil răspunsul îl va da ăla de la Cotroceni care, întrebat direct cum e cu cercul, a tăcut cu gaura cercului în cap și în privire.

Iuliana Tobă a demonstrat celor care folosesc facebook-ul că se poate face și o analiză obiectivă a ceea ce se poate numi „dezbatere”.

Am avut parte de un candidat care și-a editat și stabilit toată „dezbaterea”, cu 8 jurnaliști, a ținut o „ședință” cu aceștia înaiante cu o oră pentru a-i instrui cu privire la desfășurarea „dezbaterii”, cu pauză după o oră, așezat pe un scaun, cu 5 studenți care au pus întrebări de toată jena pentru un student la SNSPA și un candidat care a permis accesul oricărui jurnalist care a dorit să participe, care a răspuns la peste 200 de întrebări într-un timp de peste 150 de minute, stând în picioare, criticat de jurnaliștii prezenți, întrerupt în repetate rânduri, jignit uneori.

Rămâne de văzut dacă românii vor înțelege ceva din toate acestea, duminică 24 noiembrie, în turul 2 pentru alegerea președintelui.

Glasul Ploieștean

Next Post

Un absolvent cu media 10 la SNSPA care nu a fost lăsat să intre la „dezbaterea” lui Iohannis aduce acuzații organizatorului!

joi nov. 21 , 2019
Nu doar jurnaliștii care au participat la dezbaterea organizată de PNL au trecut printr-un proces de selectare total netransparent, ci și studenții. Aceștia au fost aleși de profesori sau de studenții reprezentanți. „Nu mi se pare normal că nu am fost lăsat să particip la eveniment. Eu am terminat anul […]

Citește și: