Gata, începe și la noi! Alertă militară pentru săptămâna 9 – 16 iunie!


O informare de ultimă oră din partea poate celei mai influente Agenții guvernamentale americane produce frisoane la București.

Cu toate că ”nota” recepționată de peste Ocean este una cât se poate de laconică…

Rușii vor să testeze reacția US Army și a forțelor NATO din România

În fapt, doar un avertisment cu privire la probabilitatea unor provocări militare rusești, în perioada 9 – 16 iunie. Și având drept ”ținte probabile” România sau Republica Moldova.

Monitorizarea reacției…

Drept urmare a acestei informări – mai ales că este prima venită din partea partenerilor americani de la invazia rusă din Ucraina! – deja a fost încins ”firul roșu” între principalele servicii secrete românești.

Astfel că, odată cu iminenta punere în alertă a Forțelor speciale FOS, se lucrează deja pe mai multe scenarii. Dintre care cel mai probabil este cel al ”căderii rătăcite” a vreunei rachete pe teritoriul Republicii Moldova. Cu toate că nu este neglijată nici varianta mult mai îngrijorătoare a alegerii directe a României – stat membru NATO – pentru această provocare militară!

Cu toate acestea, analiștii militari consideră că, în afara inevitabilei induceri a unei stări generalizate de panică nu există motive de îngrijorare în ceea ce privește un interes real al Armatei Federației Ruse pentru deschiderea unui nou front. Strategii de la Kremlin preferând doar să ”monitorizeze reacția” imediată în cazul unui asemenea ”Incident militar izolat”. Și anume dacă România ”sare” cu adevărat pentru Republica Moldova! Și în ce mod practic! Dar mai ales dacă NATO chiar are de gând să activeze celebrul articol 5, dacă GRU va alege direct România țintă a acestui experiment.

Glasul Ploieștean

Next Post

Oficial: Gicu Grozav s-a întors la FC Petrolul!

joi iun. 16 , 2022
Gheorghe Grozav va îmbrăca, din nou, tricoul formației noastre, fostul internațional semnând, în această seară, un contract cu FC Petrolul Ploiesti, valabil pentru următoarele două sezoane. În 2012, Gicu Grozav, pe atunci un tânăr în plină afirmare, semna primul său angajament cu „lupii” și urma să stea puțin mai mult […]

Citește și: