Polițe de asigurare pentru proprietarii de trotinete


Proprietarii de trotinete vor fi obligați să aibă poliță de asigurare, începând de anul viitor. Autoritatea care supraveghează piața asigurărilor va aplica o directivă europeană deja aprobată. În ultimii trei ani, în România au avut loc peste 300 de accidente în care au fost implicate trotinete.

O directivă recent adoptată îi obligă pe cei care ies în trafic cu trotineta să fie asigurați, pe modelul asigurării de răspundere civilă. Parlamentul are termen până la anul să introducă noua obligație și în legea națională.

Ulterior, Autoritatea de Supraveghere Financiară va trebui să elaboreze normele de aplicare, informează Digi Tv.

Valentin Ionescu, reprezentant al Autorității de Supraveghere Financiară: „Au fost prea multe situații la nivel european, diverse țări au reclamat diverse situații de accidente în care au fost implicate trotinetele așa cum a văzut și în România, se dorește și reglementarea acestor vehicule”.

Proprietarii de trotinete spun că sunt de acord cu o astfel de lege:

„E destul de important pentru că oamenii merg din ce în ce mai des pe trotinete și se mai întâmplă accidente și eu zic că e bine să ai o asigurare pe trotinetă”.

„Mi-aș face. Am la mașină, deși merg cu trotineta. Și la bicicletă sunt de acord”.

În ultimii trei ani au avut loc peste 300 de accidente în care au fost implicate automobile și trotinete.

Glasul Ploieștean

Next Post

Alexandru Rafila a anunțat de când s-ar putea renunța la masca în aer liber în România

lun feb. 14 , 2022
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a avansat primul termen de la care România ar putea renunța la purtarea măștii în aer liber. Rafila spune că măsurile se vor lua gradual, odată cu scăderea numărului de cazuri noi, care se va corela și cu gradul de ocupare al secțiilor ATI. Rafila a explicat […]

Citește și: