S-a deschis primul tronson din Autostrada A1 Sibiu – Pitești. A fost finalizat înainte de termen!


Primul tronson al autostrăzii A1 Sibiu – Pitești, circa 13 km de la Sibiu la Boița, va fi deschis circulației rutiere cu aproape patru luni înaintea termenului contractual de finalizare. Tronsonul a fost dat circulației joi după formalitățile de recepție. De menționat că acest tronson a fost construit de firma Porr Construct.

Construcția autostrăzii A1 Sibiu – Boița a fost realizată de Porr Construct pentru circa 613 milioane de lei. Lucrările au început, după un an de proiectare, în aprilie 2020 și aveau un termen de execuție de 36 de luni.

Astfel, termenul contractul de finalizare ar fi fost aprilie 2023, însă constructorul s-a mișcat foarte bine de-a lungul perioadei de lucrări, nu au existat blocaje sau tergiversări nici din partea statului. Așadar inaugurarea de ieri a fost realizată cu aproape patru luni înaintea termenului contractual.

Cei de la Porr Construct mai au contractat pe 1,7 miliarde de lei și Secțiunea 4 din Autostrada Sibiu-Pitești, un „ciot” de 9,86 kilometri între Tigveni și Curtea de Argeș. Acolo relieful este unul mult mai dificil și include și realizarea unui tunel lung de 1,35 km. Lucrările ar trebui să înceapă în primăvară, având termen de execuție 44 luni.

Date generale:

A1 Sibiu – Boița – 13,17 km

Constructor: Porr Construct

Valoare: 613 mil lei (cca 125 mil euro)

Contract semnat: aprilie 2019 (12 luni proiectare + 36 luni execuție)

Începere lucrări: aprilie 2020 (ordin de începere pe 30 martie 2020)

Termen finalizare: aprilie 2023

Lucrări: 27 poduri și pasaje, 27 podețe, un viaduct 414,7m lungime, un viaduct de 651,4m lungime, două spații de servicii, un centru de întreținere și coordonare, două noduri rutiere

Glasul Ploieștean

Next Post

Premii speciale pentru suporterii Petrolului, oferite la ultimul meci din acest an

vin dec. 16 , 2022
Petrolul Ploiești pune la bătaie numeroase premii pentru suporterii care vor fi prezenți pe stadionul „Ilie Oană” la ultimul meci al echipei din acest an. Astfel, cei care își vor cumpăra bilete la partida FC Petrolul – U Craiova 1948 de duminică, 18 decembrie, dar și posesorii de abonamente emise […]

Citește și: