Este târziu?


Am crezut că strategia PSD pentru alegerile prezidențiale trebuia să înceapă de la Congresul partidului din primăvara anului trecut. Nu a fost așa iar acum e greu de găsit cea mai bună soluție care să  asigure și continuarea guvernării după prezidențiale și rezultate bune la locale și la parlamentare.  Vom vedea…

Vă propun să recitiți un comentariu al meu din martie, anul trecut, după Congresul extraordinar:

„Diverși prieteni m-au sunat să mă întrebe ce părere am despre felul în care s-a desfășurat Congresul extraordinar al PSD. Le-am spus că, nefiind invitat la Congres, eram la Cornu și că nu am urmărit cu mare atenție ce s-a întâmplat la Sala Palatului, la Congres.

Le-am sugerat, totuși, să citească declarația pe care o dădusem vechiului meu prieten, Lucian Avramescu, la AM PRESS, cu câteva zile înainte de reuniunea PSD și să judece singuri, prin această prismă, rezultatele Congresului. Ceea ce puteți să faceți și voi:

”Congresul EXTRAORDINAR al PSD va fi, în functie de obiective și de desfășurare, un eveniment ce va marca revigorarea partidului sau va reprezenta un cartuș tras în gol. Unii se vor grăbi să spună că este vorba de o reglare de conturi și de o reașezare a scaunelor în jurul mesei sub cupola unor documente “de vitrină” pe care nu le va citi mai nimeni. Eu sper să nu fie așa și că abordarea doctrinară și cea de vitalizare a activității politice vor fi revăzute. Dincolo de compromisuri în zona de legislație, dincolo de numeroase bătălii despre justiție, necâștigate, dincolo de capitularea în favoarea președintelui Johannis pe zona de politică externă, partidul – în opinia mea – trecând de preocuparea, importantă, de a schița un proiect de țară pentru următoarele decenii – ar trebui să se întrebe, acum, cărui electorat se va adresa la alegerile viitoare și cum își poate aduce la zi mesajul ideologic (de centru stânga), nu abordările continuu tranzacționiste. Cred, de asemenea, că partidul ar trebui să definească o nouă abordare în relația cu intelectualii. M-aș bucura ca aceste obiective să fie avute în vedere la congresul de sâmbătă. Iar mesajul implicit să fie constituit din alegerea unor lideri de calitate, capabili să formeze o echipă”.

Sursa: adriannastase.ro

Glasul Ploieștean

Next Post

Mircea Geoană, numit secretar general adjunct al NATO: "E o recunoaștere a contribuției României în cadrul NATO"

mie iul. 17 , 2019
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, l-a numit drept secretar general adjunct al Alianței pe fostul ministru de externe al României, Mircea Geoană. „Sunt fericit să anunţ numirea lui Mircea Geoană în funcţia de adjunct al secretarului general. El este un avocat devotat al legăturii transatlantice şi va aduce experienţa […]

Citește și: