Alocațiile de stat pentru copii se majorează la 1 ianuarie 2022 cu numai 10 lei. Orban promitea o creștere 20%


Deputații coaliției de guvernare PNL-USR-Plus-UDMR au votat astăzi modificarea legii prin care alocațiile de stat ar fi trebuit majorate cu 20%. În urma acestei decizii, dublarea alocațiilor nu va mai fi posibilă. Și asta nu e tot.

Oana Ţoiu, preşedintele Comisiei de muncă de la Camera Deputaţilor, a anunțat că odată cu modificarea legii la 1 ianuarie 2022 alocațiile se vor indexa cu rata inflației. Vorbim de o creștere cu 10 lei, echivalentul a doi litri de lapte!

Țoiu îl contrazice astfel pe Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor, care a declarat săptămâna trecută că ”singurul lucru cert este acela că alocaţiile pentru copii vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie 2022”.

Reamintim că ultima majorare a alocațiilor s-a produs la 1 ianuarie 2021, cu 20%.

Atunci, acestea au crescut până la 427 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și copii cu handicap, respectiv 214 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani.

La 1 iulie ar fi trebuit să aibă loc o nouă majorare de 20%, însă odată cu votul de parlamentarilor USR-Plus – PNL – UDMR, acest lucru nu se va mai întâmpla.

sursa: observatorulph.ro

Glasul Ploieștean

Next Post

Ceasul din centrul Ploieștiului a intrat în reparații

mie iun. 16 , 2021
Unde își dau întâlnire oamenii în Ploiești? La ceas, în centru, desigur. Încă de când a fost plantat în fața Casei Albe (Consiliul Județean Prahova și Prefectura) acest ceas, înainte de revoluția din 1989, ploieștenii au decis că este cel mai potrivit loc pentru a se întâlni, indiferent de motiv, […]

Citește și: