Este oficial! O nouă zi liberă plătită pentru toti salariații din România care fac acest lucru

1

Salariaţii care se vor autorecenza la recensământul din 2022 au dreptul la o zi liberă, plătită de angajator, potrivit ordonanţei de urgentă nr.19 din 4 februarie 2020.

Ordonanța privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021 prevede ca persoanele salariate care se autorecenzează prin intermediul internetului au dreptul la o zi liberă, plătită, în scopul încurajării utilizării cu predilecţie a acestei metode. Autorecenzarea se poate face online, prin prezentaea unui cod de confirmare.

Recensământul trebuia să se desfășoare în 2021, însă a fost amânat pentru 2022. Angajatorii celor care fac dovada autorecenzării online sunt obligați să le acorde angajaților o zi liberă plătită. Aceasta se acordă în termen de cel mult 12 luni de la momentul realizării cu succes a autorecenzării. Se poate da până pe cel târziu luna mai a anului 2023.

Codul de confirmare a autorecenzării se generează automat pe site-ul recensământului pentru fiecare formular individual transmis cu succes către baza de recensământ. Se desfășoară în perioada februarie – iulie 2022 prin colectarea datelor de la cetăţeni astfel:

  • În perioada februarie-martie 2022 se realizează colectarea indirectă a variabilelor din programul de observare al recensământului identificate în surse administrative.
  • În perioada martie-mai 2022 se realizează colectarea on-line a înregistrărilor individuale şi a celor referitoare la gospodării, locuinţe şi clădiri – autorecenzarea on-line.
  • În perioada mai-iulie 2022 se realizează în teren colectarea prin interviu faţă-în-faţă asistată de calculator a înregistrărilor individuale, pentru acele persoane pentru care nu s-a realizat autorecenzarea on-line.
  • În perioada mai-iulie 2022 se realizează în teren colectarea prin interviu asistată de calculator a clădirilor şi locuinţelor pentru care nu s-a realizat autorecenzarea on-line.
  • În perioada august-septembrie 2022 se realizează asigurarea completitudinii datelor individuale privind persoanele, gospodăriile, locuinţele şi clădirile. Aceasta se realizează prin imputare prin metode statistice, din surse statistice şi administrative, pentru acele unităţi statistice pentru care nu există un formular completat cu date .

Glasul Ploieștean

One thought on “Este oficial! O nouă zi liberă plătită pentru toti salariații din România care fac acest lucru

Comments are closed.

Next Post

LECȚIA DE ISTORIE - 14 ianuarie: Începutul Conferinței de la Casablanca

vin ian. 14 , 2022
La 14 ianuarie 1943 a avut loc prima întâlnire din cadrul Conferinței de la Casablanca în Maroc, dintre premierului britanic Winston Churchill, președintele american Franklin Delano Roosevelt și generalul Charles de Gaulle, liderul Forțelor Libere Franceze, întâlnire ce a fost considerată ca un moment de referință în desfășurarea celui de-al […]

Citește și: