Noi detalii din ancheta de la Primăria Generală a Capitalei. Ce au descoperit procurorii DNA în biroul lui Nicuşor Dan


Apar noi detalii în urma percheziţiilor făcute de procurorii anticorupţie în biroul lui Nicuşor Dan. Se pare că 26 de consilieri ai edilului ar fi fost angajaţi fictiv la primărie, aceştia lucrând, de fapt, în altă parte.

Noi detalii din ancheta de la Primaria Generala a Capitalei, oferite miercuri seară în emisiunea Punctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu. Procurorii DNA au descins joi, 20 ianuarie, în biroul lui Nicuşor Dan, anchetând posibile fapte de corupție petrecute în perioada 2020-2021.

În urma percheziţiilor, procurorii anticorupţie au făcut publică o listă formată din 26 de consilieri ai primarului angajaţi fictiv la Primărie. De asemenea, au fost ridicate calculatoarele pe care au fost înregistrate și create contractele de angajare, registrul de intrări și ieșiri, registrul dispozițiilor emise de primar, statul de funcții și documente prin care au fost stabilite drepturile salariale ale fiecărui consilier.

Printre cei vizaţi de procurori în dosarul angajărilor fictive de la Primăria Capitalei se numără: Rizea Andrei Vlad, Damian Matei, director interimar al Direcției de Urbanism, Simon Ștefania Georgiana, de la asociația Salvați Bucureștiul, adusă la administrația Parcului Văcărești, Poienaru Oana Cătălina, de la același ONG, dar și Tinu Nicoleta Ramona, deputat USR Constanța, consilier pe probleme de insolvență al Primăriei în cauză.

Citește și: ALERTĂ – procurorii DNA fac percheziții în biroul lui Nicușor Dan, la Primăria Capitalei

Reamintim că în aceeaşi zi, primarul Capitalei a organizat o conferinţă de presă în care a discutat despre greva angajaţilor de la STB, care a paralizat traficul din Bucureşti timp de mai multe zile. Întrebat de jurnalişti despre percheziţiile procurorilor DNA în biroul său, Nicuşor Dan a răspuns: „Lucrători de la DNA fac percheziții la primărie, se fac percheziții în biroul meu. Eu le-am spus că plec la o conferință de presă. (…) Mi-au spus că au mandat de ridicare documente”.

Glasul Ploieștean

Next Post

LECȚIA DE ISTORIE - 28 ianuarie: Întemeierea Societății culturale „Ateneul Român”

vin ian. 28 , 2022
La 28 ianuarie 1865 este întemeiată din inițiativa lui Constantin Esarcu și a lui Nicolae Kretzulescu, Societatea culturală „Ateneul Român”, societate ce şi-a propus să construiască la București un edificiu al artelor, științei şi culturii românești. Însă costurile realizării proiectului fiind ridicate, iar societatea nedispunând de întreaga sumă necesară, datorită […]

Citește și: