Procesul de la Oxford sporește în continuare speranțele de descoperire a vaccinului Covid-19


Speranțele pentru un vaccin de succes împotriva coronavirusului au fost ridicate după ce cercetările Universității din Oxford au semnalat o descoperire potențială în timp ce testează prototipul lor. Știrile apar despre rezultatele la fel de puternice ca ale unui studiu realizat în Statele Unite.

Studiile efectuate de cercetătorii de la Oxford au arătat că prototipul vaccinului lor a generat cu succes un răspuns imun împotriva virusului.

Ziarul britanic Daily Telegraph a declarat că probele de sânge prelevate de la aproximativ 1000 de voluntari în studiile din faza 1 au arătat că vaccinul a stimulat nivelurile încurajatoare de anticorpi și celule T. Nu au fost raportate reacții adverse grave.

Știm acum că vaccinul Oxford acoperă ambele baze – produce atât o celulă T cât și un răspuns al anticorpilor”, a spus o sursa fără nume pentru Telegraph. O altă sursă a spus că acest lucru înseamnă că vaccinul ar putea oferi „dublă protecție” împotriva virusului.

În timp ce cercetătorii încă nu au dovedit că răspunsul imun este suficient pentru a oferi o protecție de lungă durată împotriva infecției, rezultatele sunt mult mai încurajatoare decât zeci de studii similare cu Covid-19.
Într-o declarație publică, echipa de la Oxford a declarat că rezultatele procesului ar fi de așteptat să fie publicate săptămâna viitoare în jurnalul medical The Lancet.
Un pretendent lider dintre cele aproape 100 de prototipuri aflate în prezent în dezvoltare, vaccinul este susținut de guvernul britanic și de gigantul farmaceutic AstraZeneca.
Vaccinul american Covid-19 promite traversarea obstacolelor finale, avansând în studiile generale la om un proces de fază 3, prin care se va vedea vaccinul administrat la mii de oameni, ce a început deja.
David Carpenter, care conduce Berkshire Research Ethics Committee care a aprobat studiul de la Oxford, a declarat că un vaccin poate fi disponibil pe scară largă încă din septembrie.
Procesul american intră în „fazele finale”
Știrile rezultatelor studiilor de la Oxford vin după ce compania americană de biotehnologie Moderna a declarat că vaccinul său Covid-19 este gata să intre în stadiul final al studiilor umane.
Rezultatele puternice timpurii publicate în New England Journal of Medicine au arătat că vaccinul a indus un răspuns imun la toți voluntarii care l-au primit într-un studiu de fază 1.
Expertul francez avertizează că este improbabil ca până în 2021 să avem un vaccin cu coronavirus complet.
Compania a spus că va intra în studiile finale la om la 27 iulie, pentru a testa cât de bine protejează vaccinul în lumea reală.
Aproximativ 30.000 de participanți urmează să fie recrutați în SUA, dintre care jumătate vor primi un placebo, iar cealaltă jumătate va primi o doză de 100 micrograme de vaccin.
Până în prezent, coronavirusul a infectat peste 13,5 milioane de oameni și a ucis 580.000 de oameni în întreaga lume.

Glasul Ploieștean

One thought on “Procesul de la Oxford sporește în continuare speranțele de descoperire a vaccinului Covid-19

Comments are closed.

Next Post

Conducere nouă la PSD Ploieşti! Cine sunt noii lideri ai organizaţiei municipale

lun iul. 20 , 2020
PSD Ploiești are o nouă conducere interimară. În urma demisiei viceprimarului Cristian Ganea din cadrul Partidului Social Democrat, șefia organizației ploiștene a fost preluată, în urma votului unanim al Biroului Politic lărgit al PSD Ploieşti din această seară, de senatorul Radu Oprea, candidatul PSD Ploiești pentru funcția de primar. Tot […]

Citește și: