Șoferii români merg la benzinării din Ungaria să facă plinul. Motorina e cu trei lei mai puțin ca la noi


Se aglomerează traficul de frontieră la granița de vest, după ce tot mai mulți români merg să alimenteze în Ungaria.

În Ungaria prețurile sunt mult mai mici. Pentru motorină românii plătesc chiar și cu trei lei mai puțin. Șoferii spun că fac multă economie, chiar și de 150 la fiecare plin de carburant.

Șoferii români merg la benzinării din Ungaria să facă plinul

La o benzinărie din primul oraș din Ungaria, una din cinci mașini e cu numere de România.

Distanța de la Punctul de Trecere a Frontierei până la prima benzinărie din Ungaria este de doar 5 km, iar la un plin și o diferență de 2-3 lei per litru, economia este una importantă.

Prețul motorinei și benzinei este în continuare plafonat în Ungaria la 480 de foriți per litru. La un curs de 0.0132 lei per forint, acest lucru înseamnă 6,33 lei per litru de benzină și motorină. Șoferii spun că economisesc destui bani la fiecare plin de carburant.

Carburanţii s-au scumpit din nou, la doar o zi de la mărirea precedentă. După creşterile din week-end şi cea de marţi, preţul combustibilului s-a majorat cu patru bani pe litru, în acelaşi ritm cu care am fost obişnuiţi în ultima perioadă.

Şoferii care au fosot nevoiţi să alimenteze au constatat că preţul benzinei şi al motorinei a crescut din nou. Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București afișa miercuri  un preț al benzinei standard de 7,79 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard a ajuns la la 8,66 lei/litrul. Așadar, pentru fiecare carburant, prețul a crescut cu alți patru bani pe litru, o majorare cu care ne-a obișnuit compania petrolieră care, în ultima vreme, ridica prețurile cu câte patru bani pe litru, arată o analiză realizată de Economica.net.

Este a doua scumpire după cea operată ieri, când prețurile crescuseră cu alți patru bani pe litru. Miercurea trecută, Petrom coborâse prețul cu patru bani pe litru, atât la benzină, cât și la motorină, prețurile la această stație coborând până la 7,63 lei, respectiv 8,50 /litru. Însă, de atunci au urmat patru scumpiri succesive, toate de câte patru bani pe litru.

Glasul Ploieștean

Next Post

Vizită a delegației raionului Glodeni din Republica Moldova în județul Prahova. Schimb de experiență la Prefectura Prahova și Parcul Industrial Ploiești (FOTO)

joi mai 5 , 2022
La invitația Euroregiunii Siret Prut Nistru, a cărei președenție este asigurată de Consiliul Județean Prahova, o delegație a raionului Glodeni, Republica Moldova, condusă de președintele Cojocari Ion și având în componență primar Bogdan Cătălin – comuna Viișoara și primar Gnatiuc Anatolie – satul Fundurii Vechi, au efectuat un schimb de […]

Citește și: