USR promite românilor tăierea voucherelor de vacanță


Grupul PSD din Camera Deputaţilor transmite, printr-un comunicat de presă, că USR a anunțat astăzi, în ședința de plen a Camerei Deputaților, eliminarea voucherelor de vacanță, în cazul în care va ajunge la Guvernare.

„Dezbaterile prilejuite de Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.10/2019 privind stabilirea unor măsuri privind finanţarea investiţiilor în turism şi modificarea unor acte normative au scos la iveală încă un “punct” din programul de Guvernare al USR. Prin vocea deputatului Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, care, luând cuvântul din partea partidului a spus că ”tichetele de vacanță au omorât turismul românesc”, USR i- a anunțat practic pe români că va elimina voucherele de vacanță în cazul în care ajung la guvernare”, se arată în comunicatul deputaţilor PSD.

„Pas cu pas, opoziția nu face decât să-și devoaleze intențiile pe care le are în cazul în care ar ajunge la guvernare. Fie că este vorba de tăieri de salarii și concedieri în rândul bugetarilor sau de obligarea angajaților de a veni la muncă sâmbăta, sau de stoparea programelor StartUp Nation sau PNDL, măsurile anunțate de USR și PNL în cazul venirii la guvernare arată clar intențiile acestora, intenții care nu includ în nici un fel bunăstarea românilor, ci doar un șir măsuri de austeritate care ar arunca România cu zece ani înapoi, când guvernul de dreapta tăia salarii, pensii, indemnizații, concedia bugetari și bloca dezvoltarea afacerilor mici și mijlocii”, mai precizează PSD.

Deputaţii social-democraţi amintesc că cele mai recente date statistice arată că introducerea voucherelor de vacanță a eliminat 60% din turismul „la negru”, dar și că în 2019 numărul beneficiarilor s- a dublat față de anul precedent.

„Este așadar un proiect de succes, prin aplicarea căruia s-a înregistrat o creştere semnificativă pentru destinaţiile turistice interne. Însă USR, alături de PNL, vrea anularea sprijinului oferit de Guvernul PSD industriei private din turism. Să nu uităm că sub guvernarea de dreapta, sectorul turistic românesc plătea cele mai mari taxe și impozite din Europa, de exemplu TVA de 24%. Acum, sub Guvernarea PSD, investitorii din turism au cele mai mici taxe și impozite raportate la cele din UE, inclusiv TVA de 5%”, mai transmite grupul PSD din Camera Deputaţilor.

Glasul Ploieștean

Next Post

Să nu uităm! Klaus Iohannis a renunțat la datoria istorică a Germaniei față de România de 19 miliarde de euro

lun sept. 23 , 2019
După ce Klaus Iohannis a ajuns președintele României, cu intervenții de afară și după ce, în urma conflictului din Ucraina, România a devenit un principal pilon pentru NATO, în urma unor înțelegeri la nivel global, s-a hotărât ca țara noastra să renunțe la datoria istorică a Germaniei față de noi, […]

Citește și: